26 окт. 2017

Добротворство в Начално базово училище „Михаил Лъкатник“

няма коментари

На 19 октомври, когато се отбелязва Денят на благотворителността, малките парламентаристи от Детския училищен парламент обявиха инициатива за набиране на дарение за Дома за сираци „Свети Николай“ при манастир „Света Троица“ в Нови хан.

Няколко дни по-късно, подкрепени от учителите и родителите си в това благородно усилие, децата успяха да съберат дрехи, обувки, ученически пособия, книги и играчки, които с логистичната подкрепа на г-н Теньо Гайдаров, родител на дете в училището, и с безвъзмездното съдействие на куриерска фирма „Лео-експрес“  днес отпътуваха към ближните в нужда.

Потресени от пораженията, нанесени от наводненията, децата днес предложиха нова благотворителна инициатива за подпомагане на засегнатите от бедствието. Малките ученици са убедени, че добротата, съпричастността и взаимопомощта ще направят света прекрасно място за живеене. Подчиняват действията си на девиза „Предай нататък добро!“ и са убедени, че добротворството трябва да се превърне в техен начин на живот.

Усилията на педагогическия екип на училището във възпитаване в благотворителност има многогодишна традиция. Базари, кулинарни празници и концерти за набиране на средства за хора в нужда се правят не само преди големите християнски празници, а винаги, когато някой е безпомощен да се справи сам.

[top]